Grote maten dameskleding trends 2022

Hoewel de mode-industrie langzaam maar zeker inclusiever wordt, is er nog steeds een gebrek aan aandacht voor grote maten dameskleding. Desondanks zijn er bepaalde trends die zich in 2023 waarschijnlijk ook zullen vertalen naar de grote maten mode. Hier zijn enkele mogelijke trends voor grote maten dameskleding in 2023:

  1. Oversized en boxy silhouetten: Dit jaar is de trend van oversized en boxy silhouetten overal te zien, en dit zal waarschijnlijk doorgaan in 2023. Deze stijl is niet alleen comfortabel en functioneel, maar ook zeer geschikt voor vrouwen met grotere maten.
  2. Pastelkleuren: Zachte pasteltinten waren al een trend in 2022 en zullen waarschijnlijk in 2023 blijven. Deze kleuren zijn veelzijdig en kunnen gedragen worden in zowel casual als formele situaties.
  3. Statement prints: Prints zijn nooit uit de mode geweest en in 2023 zullen grote maten dameskleding met statement prints waarschijnlijk populair blijven. Dit kunnen bijvoorbeeld dierenprints, geometrische vormen of bloemenprints zijn.
  4. Athleisure: De trend van athleisure is niet alleen comfortabel, maar ook geschikt voor vrouwen met grotere maten. Denk aan leggings, joggers, oversized sweaters en andere sportieve items die ook in het dagelijks leven gedragen kunnen worden.
  5. Duurzame mode: Duurzame mode is een trend die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en zich in 2023 zal voortzetten. Meer en meer merken zullen aandacht besteden aan duurzame stoffen en productiemethoden die vriendelijker zijn voor het milieu.

Over het algemeen lijkt de trend in grote maten dameskleding zich te richten op comfort, functionaliteit en inclusiviteit, terwijl er ook meer aandacht is voor duurzaamheid en milieubewustzijn.

Grote maten kleding volgens de laatste trends

Als je op zoek bent naar grote maten kleding die voldoet aan de laatste trends, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  1. Oversized silhouetten: Oversized kleding is niet alleen comfortabel, maar ook trendy. Denk bijvoorbeeld aan een oversized trui, blouse of blazer. Deze items kunnen op verschillende manieren worden gestyled, bijvoorbeeld met een strakke broek of een aansluitende rok.
  2. Laagjes: Laagjes zijn een trend die al een tijdje meegaat en ook in grote maten kleding goed werkt. Combineer bijvoorbeeld een tuniek met een vest, of draag een blouse met een trui eroverheen.
  3. Statement prints: Prints zijn nog steeds populair en kunnen je outfit net dat beetje extra geven. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende bloemenprint, dierenprint of geometrische print.
  4. Zachte pasteltinten: Zachte pasteltinten zijn niet alleen trendy, maar ook veelzijdig. Denk aan lichtroze, babyblauw en mintgroen. Deze kleuren zijn gemakkelijk te combineren en kunnen gedragen worden in verschillende situaties.
  5. Duurzame materialen: Duurzame materialen worden steeds belangrijker in de mode-industrie. Kies voor kledingstukken gemaakt van biologisch katoen, linnen of gerecycled materiaal.
  6. Sportieve kleding: Sportieve kleding is niet alleen comfortabel, maar ook trendy. Denk aan een mooie legging, een sportieve top of een comfortabele jogger.

Onthoud dat het belangrijkste is dat je kleding draagt waarin je je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Kies items die passen bij jouw persoonlijke stijl en waar je je goed in voelt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *